Spring til indhold

Om os

UUC Maglemosen i Ballerup er et STU uddannelsescenter for unge med blandede diagnoser. Vi har specialiseret os i tre linjer. Linjerne er beskrevet under i fanen ”Om skolen” Målgruppen på UUC-Maglemosen er elever med bl.a. autisme, ADD, ADHD, cerebral parese, forskellige former for kommunikations handicap, udviklingshæmning, Downs syndrom samt flere forskellige sjældne handicap.

Vi går hver dag på arbejde med et ønske om at skabe en tryg, tillidsfuld, nærværende og lærerig hverdag for vores elever og hinanden. Derfor tages der udgangspunkt i elevernes funktionsniveau, nærmeste udviklingszone og dagsform, når hverdagen skal tilrettelægges.

Vi mener, at alle har ret til en uddannelse, og at målet for vores unge er at blive så kompetente i eget liv som overhovedet muligt. Dette løses bedst ved et helhedsperspektiv, hvor forskellige fagområder bringes i spil.

Af den grund har vi  fagligt specialiserede og kompetente personaler ansat, der tæller både pædagoger, lærere, social- og sundhedsassistenter, kommunikationsvejleder, fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Vi arbejder også med tværgående funktioner på skolen. Eksempelvis afholder skolens musikorkester ”Musik kom sammen” to gange om ugen på tværs af alle grupper. Her mødes de fleste elever og medarbejdere. Formålet er at træne det sociale fællesskab i en tryg ramme. Vi tager ud og dyrker Crossfit  og svømning på tværs af grupper en gang om ugen, med de unge der kan dette samt mange andre aktiviteter.

Vi holder af motion! Vi har den skønneste mini park, hvor vores elever trygt kan færdes alene eller sammen med medarbejderne. Her har vores elever mulighed for at cykle og gå ture. De fleste elever har en eller anden form for motion på skemaet hver dag.

Vi forsøger, at bygge bro mellem de afgivende skoler, således, at vi altid er klædt godt på til at modtage de nye elever, der starter hvert år. Det sikrer en god og tryg start på UUC-Maglemosen. Vi har et godt samarbejdet med de afgivende skoler.

Vi mener ikke, at en STU-uddannelse stopper efter 3 år. Vi mener, at det er en uddannelse for livet, hvorfor man altid kan komme tilbage til Maglemosen –”gamle elevers fest” eller med henvendelse til vores Kompetencecenter, som altid er der for råd og støtte.